Ervaringen van patiënten

Toen ik opnieuw met kanker werd geconfronteerd had ik veel bijwerkingen van operatie, chemotherapie en bestraling. Maar ik had ook veel geluk, want….. dr. Vēra Novotny kwam op mijn pad! Met haar kennis en kunde en haar persoonlijke aanpak gaf en geeft Vēra mij enorm veel steun. Dankzij haar stimulans kwam ik weer in mijn kracht. Hoewel zij een druk bezet arts is heeft zij altijd tijd voor mij. Bij haar voel ik mij geen nummer, maar tel ik mee, als patiënt en als mens! Met een groot empathisch vermogen luistert ze écht. En met haar humor kan zij gelijktijdig behoorlijk relativeren! Met deze gouden combinatie van medische deskundigheid en menselijke sociale vaardigheden is zij voor mij dan ook een ideale gezondheidscoach. Langs de zijlijn moedigde zij mij aan toen ik die wedstrijd tegen mijn ziekte speelde en……….won!

 

Dr. Vēra Novotny is voor mij niet zo maar een arts. Zij is een werkelijk unieke internist-hematoloog.

Sjoukje

Ik heb Vēra leren kennen als docent van de medische basisopleiding waarin zij ons op een geweldige manier heeft onderwezen. Vēra weet als geen ander de reguliere geneeskunde en de complementaire geneeskunde in elkaar over te laten vloeien. Dit heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Doordat ik zelf te maken had met de diagnose darmkanker heeft zij mij op een geweldige manier ondersteuning weten te bieden op complementair gebied en door mee te denken en te kijken op het reguliere vlak. De homeopathische middelen die ze mij voorgeschreven heeft hebben mij enorm geholpen op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Vēra is een zeer kundig arts die ik een ieder met een warm hart zal aanbevelen. Wat ik ook een heel belangrijke factor vindt is dat zij een bijzonder prettig persoon is. Een van no-nonsense en veel integriteit…en waar nodig ook een flinke dosis humor.

 

Vēra dank je dat ik je heb mogen leren kennen en voor alle steun die je mij gegeven hebt.

Sylvia

In januari 2015 werd ik geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Ik wist dat ik operatie, bestraling en chemo moest ondergaan. Maar ik wilde zelf ook actief een rol spelen in de behandeling. Ik deed mee aan een cursus mindfulness en ging op zoek naar aanvullende en alternatieve therapieën en middelen. Al snel zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik vond nergens de goede mix tussen de reguliere en “alternatieve” therapie waarnaar ik op zoek was. Ik werd onrustig van alles dat ik las en hoorde. Tot ik Vēra leerde kennen. Een wetenschapper / internist die ook kennis heeft van homeopathie en een holistische kijk heeft op ziek zijn en beter worden. Het paste voor mij als een handschoen. Ik had mijn baken gevonden in mijn behandeltraject en de (soms zeer verwarrende en verontrustende) aanvullende therapie, een klankbord over mijn rol in het geheel, die gelijkertijd heel nuchter is. Zij onderzoekt alles en behoudt het goede vind ik, en dat geeft mij een veilig en vertrouwd gevoel.

 

Ik hoop dat er snel meer mensen komen zoals Vēra, want ik ben ervan overtuigd dat we “beter” af zijn met een verstandige mix van de reguliere en “alternatieve” geneeswijzen.

Yvon

Věra en ik kennen elkaar al een heel aantal jaren. We zijn lang collega’s geweest en konden altijd al goed met elkaar overweg. In 2008 ben ik zelf ernstig ziek geworden. In die tijd, maar met name de jaren daarna, heb ik in Věra een dokter, een vertrouwenspersoon en een coach gevonden.

Regelmatig was ik bang dat de kanker terug was gekomen. Věra luisterde dan naar me, gaf me advies en tips om meer vertrouwen in mijn lichaam en mezelf te krijgen. Het was fijn om te merken dat zij snapte dat je nog lange tijd onzeker blijft over de terugkeer van de ziekte en dat je verandert door het ziek zijn. Věra heeft aandacht voor de hele persoon, op alle vlakken. Dat vind ik erg belangrijk, want ernstig ziek zijn raakt meer dan alleen je lichaam. Psycho-sociale vragen, zingeving en spiritualiteit kunnen allemaal met haar besproken worden en dat is heel fijn. Ook staat ze open voor niet reguliere medische zorg, maar wel met beide benen op de grond, en altijd náást de standaard medische zorg.

 

Věra is 1 van de weinige dokters die ik ken die zo holistisch naar haar patiënten kijkt!

Maartje

 

Balans-Bilance, Internistenpraktijk
voor reguliere en integrale geneeskunde
Dr. Věra M.J. Novotný
Internist-Hematoloog
Kerkpad 4
Breedeweg
6562 GA Groesbeek
info@Balans-Bilance.nl

 

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacyverklaring
Interne geneeskunde AGB
praktijk: 22-227415
Integrale geneeskunde AGB
praktijk: 84-057303
BIG-nummer: 19023027501
KvK 57011656