Over Dr Vēra M.J. Novotný

Het persoonlijk verhaal van de mens in het proces van ziek zijn en herstel vraagt om een individuele benadering.

Dr. Věra M.J. Novotný

Internist-hematoloog, Balans-Bilance

Het persoonlijke verhaal van de mens in het proces van ziek zijn vraagt om een individuele benadering!

Hier zie ik altijd een balletdanseres die in perfectie in balans komt. Ik zag in een van de schilderijen van Ruud Bartlema theoloog en beeldend kunstenaar de letter Wav als balletdanseres uitgebeeld. Met haar voeten raakt ze de grond. In perfecte balans reikt ze met haar handen naar de hemel en maakt zo verbinding tussen het aardse en spirituele. Zo ontstaat een kracht, een energie een helende verbinding en transformatie.
De letter Wav als balletdanseres uit het prachtige schilderij van Ruud Bartlema uiting gevend aan deze verbinding en dat onze geschiedenis er niet zo maar is. Uiting gevend aan hoe we in ons leven door er als mens gewoon maar te zijn betekenis geven. Dit in ziek zijn en gezondheid. Het zijn waarin we betekenis geven en een weg vinden een kracht kunnen ervaren, de kracht die in een ieder van ons aanwezig is en vorm gegeven mag worden.

Ervaring

Na 30 jaar ervaring, in diverse functies bij diverse ziekenhuizen, startte ik in 2013 mijn eigen Praktijk: Balans-Bilance een internisten praktijk voor integrale geneeskunde. Ik kijk graag op een holistische manier naar mensen. Mijn kracht ligt in de begeleiding van mensen binnen de context van het individuele bestaan.

Opleiding

Ik ben opgeleid als internist-hematoloog en immunoloog. Als internist-hematoloog behandel ik als hoofdbehandelaar patiënten met hematologische maligniteiten en als medebehandelaar patiënten met andere oncologische aandoeningen. Ik heb opleidingen gedaan op het gebied van palliatieve zorg, complementaire zorg, coaching- en organisatiemanagement. Ik ben geïnteresseerd in leefstijl interventie bij chronische ziekten en kanker. Mijn achtergrond geeft mij, mede naast mijn werkervaring, de mogelijkheid om mensen op een brede wijze te begeleiden.

Nevenactiviteiten

Naast mijn werk als internist in het ziekenhuis geef ik les aan artsen in opleiding, medische specialisten en diverse (para)medische disciplines en therapeuten. Tevens ben ik betrokken bij nascholing van deze disciplines. Het kunnen meegeven van een integrale visie binnen de opties van hun werk geeft mij veel energie.

Als voorzitter of lid heb ik tijdens mijn carrière diverse bestuurlijke functies vervuld.

Mijn praktijk: Balans-Bilance

Tijdens mijn werk als internist-hematoloog in het ziekenhuis merkte ik dat er behoefte is aan zorg op maat met een plaats voor lichamelijke, emotionele, psychische en spirituele aspecten rond ziek zijn. Dit met een plaats voor zingeving, creativiteit en humor. Leefstijl en integrale zorg, bij chronische aandoeningen en binnen oncologische revalidatie. Zo is ook mijn praktijk ontstaan.

Het unieke vermogen van de mens om zich aan te passen en zelf een authentieke plaats in te nemen bij het proces van ziek zijn binnen hun leven. Samen kijken naar wat nodig is. Dit beweegt mij bij mijn werk. Hier ligt mijn hart.

© Tonny Tax

“Het is zo mooi als ik mensen weer in hun kracht zie komen.”

Dr. Věra M.J. Novotný

Internist-hematoloog, Balans-Bilance

 

Balans-Bilance, Internistenpraktijk
voor reguliere en integrale geneeskunde
Dr. Věra M.J. Novotný
Internist-Hematoloog
Kerkpad 4
Breedeweg
6562 GA Groesbeek
info@Balans-Bilance.nl

 

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacyverklaring
Interne geneeskunde AGB
praktijk: 22-227415
Integrale geneeskunde AGB
praktijk: 84-057303
BIG-nummer: 19023027501
KvK 57011656