Herstel na kanker;
oncologische revalidatie & personal empowerment

Je kunt meer dan je denkt!

Als je geconfronteerd wordt met de diagnose kanker word je geconfronteerd met de eindigheid van jouw leven, gevoelens van angst, woede, wanhoop en hoop wisselen elkaar af. Vaak wordt snel na de diagnose de oncologische behandeling gestart; operatie, chemotherapie en/of bestraling. Na de behandeling is het vaak nog onzeker; kan het nog terugkomen, word ik wel weer net zo als vroeger, kan ik mijn werk nog doen, wil ik dat eigenlijk nog wel? Wat kan ik zelf doen? Op deze laatste vraag is zeker een antwoord.

Voeding, beweging, massage, meditatie, muziek resonantie en spiritualiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Er is ook een rol voor zorg op maat, voor wat je zelf kan doen. Er is zorg waarbinnen somatische, rationele, emotionele en spirituele aspecten rond ziek zijn en herstel integraal worden aangeboden.

Kanker en personal empowerment binnen de praktijk

Binnen mijn praktijk Balans-Bilance begeleid ik mensen die een actieve rol willen spelen bij hun proces van ziek zijn en herstel na de diagnose kanker. Ik geef medische ondersteunende adviezen en leefstijl adviezen over onder andere voeding, bewegen en balans vinden tussen werk en privé. Hierbij kijk ik naar persoonlijke behoeften met als doel het weer in evenwicht invullen van een nieuwe rol in het dagelijks bestaan.

Begeleiding kan op individuele basis maar er zijn ook programma’s voor begeleiding in groepsverband. Beiden worden zeer gewaardeerd.

Individuele begeleiding: De Huiskamer gesprekken

Binnen een huiselijke sfeer kijk ik samen met de jou naar factoren die een rol spelen bij het in balans blijven. Hierbij betrek ik de context van jouw individuele bestaan, jouw levensverhaal, jouw unieke schat aan persoonlijke kwaliteiten en talenten die als gereedschap benut kunnen worden. Soms is een medisch advies nodig, maar vaak is meer een coach nodig die helpt de weg te vinden.
Lees meer over de Huiskamer Gesprekken.

Begeleiding in groepsverband: Training “van Balanceren naar Balans”

De training “van Balanceren naar Balans” is een meerdaagse training voor vrouwen met en na kanker. De begeleiding van deze training strekt zich uit over 3 maanden. Er is aandacht voor individuele behoefte waar we gedurende het gehele traject rekening mee houden. Voor meer gedetailleerde informatie over de training “van Balanceren naar Balans”.

Neem desgewenst contact op voor overleg welk traject het meest geschikt is via info@Balans-Bilance.nl

Het persoonlijk verhaal van de mens in het proces van ziek zijn en herstel vraagt om een individuele benadering.

Dr. Věra M.J. Novotný

Internist-hematoloog, Balans-Bilance

 

Balans-Bilance, Internistenpraktijk
voor reguliere en integrale geneeskunde
Dr. Věra M.J. Novotný
Internist-Hematoloog
Kerkpad 4
Breedeweg
6562 GA Groesbeek
info@Balans-Bilance.nl

 

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacyverklaring
Interne geneeskunde AGB
praktijk: 22-227415
Integrale geneeskunde AGB
praktijk: 84-057303
BIG-nummer: 19023027501
KvK 57011656